X
GO
nl-BEfr-FR
Actuele berichten
PCA wenst u een zalige Kerst  en een gezond en gelukkig Nieuwjaar!

PCA wenst u een zalige Kerst en een gezond en gelukkig Nieuwjaar!

mardi 20 décembre 2022

We naderen het eind van 2022. Alweer een (aardappel)jaar achter de rug en alweer een pak ervaringen rijker! Na corona kwam immers de oorlog in Oekraïne en ook díe had gevolgen voor onze sector. De productiekosten zijn sterk gestegen en de rendementen zijn wisselvallig. We raden iedereen aan alvast zelf de kostprijsrekening te maken om goed voorbereid aan de start van teeltjaar 2023 te komen! 

 

Warm en droog

Het teeltseizoen 2022 zullen we ons blijven herinneren als een warm en droog jaar. De gevolgen daarvan waren zichtbaar in opbrengst en kwaliteit, maar ook in de bewaring worden we nog elke dag geconfronteerd met dit bijzondere teeltjaar. Droogte- en hittestress leiden immers tot een grotere kiemlust.
Het PCA volgt de praktijk op de voet en probeert met onderzoek en voorlichting een antwoord te bieden op alle uitdagingen waar de sector voor staat. PCA-leden kunnen te allen tijde een beroep doen op onze diensten. Je kan putten uit onze kennisbron en wekelijks relevante informatie terugvinden in onze nieuwsbrief. Heel wat PCA-leden bellen of mailen ons regelmatig voor onafhankelijk advies! 

 

Lidmaatschap PCA

Hernieuw zeer binnenkort je lidmaatschap en blijf deel uitmaken van het grootste aardappelnetwerk in Vlaanderen, samen met meer dan 1300 PCA-leden uit alle schakels van de keten!
Met je lidmaatschap steun je bovendien onze werking. Een signaal dat onafhankelijk onderzoek en advies gewaardeerd wordt. Bedankt daarvoor!

Print
Tags: