X
GO
nl-BEfr-FR
Bakkwaliteit rassen uit rassenproeven (juni) vrijdag 7 juli 2017

Bakkwaliteit rassen uit rassenproeven (juni)

De kwaliteit van 11 friet- en 4 chipsrassen worden op regelmatige basis opgevolgd. De zesde en tevens laatste frietbakking vond eind juni...
Bakkwaliteit rassen uit rassenproeven (mei) maandag 12 juni 2017

Bakkwaliteit rassen uit rassenproeven (mei)

De friet- en chipsrassen afkomstig van twee rassenproeven (oogst 2016) werden half mei voor de vijfde keer gebakken.


Bakkwaliteit rassen uit rassenproeven maandag 24 april 2017

Bakkwaliteit rassen uit rassenproeven

De friet- en chipsrassen afkomstig van twee rassenproeven (oogst 2016) werden begin april voor de vierde keer gebakken.
Bakkwaliteit diverse rassen dinsdag 28 februari 2017

Bakkwaliteit diverse rassen

Aardappelen afkomstig van de rassenproeven oogst 2016 werden in bewaring gestoken. Voor de derde keer werd eind februari de frietkwaliteit bepaald.
Rassenproef biologische aardappelteelt donderdag 23 februari 2017

Rassenproef biologische aardappelteelt

De aardappelrassen overwonnen in de rassenproef bio (2016) onder meer wateroverlast, plaagdruk en droogte. 

Opbrengst en kwaliteit van (half)vroege en late rassen - 2016 maandag 30 januari 2017

Opbrengst en kwaliteit van (half)vroege en late rassen - 2016

In 2016 werden op 8 locaties in Vlaanderen rassenproeven aangelegd. Het ging om rassen voor de friet- en chipsindustrie, voor het vroege segment...
Bakkwaliteit rassen uit proeven (2016) maandag 23 januari 2017

Bakkwaliteit rassen uit proeven (2016)

Aardappelen afkomstig van de rassenproeven oogst 2016 werden in bewaring gestoken. Op regelmatige tijdstippen wordt de frietkwaliteit en de...
Bewaring industrierassen 2015-2016 dinsdag 5 juli 2016

Bewaring industrierassen 2015-2016

De friet- en chipsrassen van twee rassenproeven werden behandeld met CIPC en bewaard bij  8°C in een koelcel. De bakkwaliteit werd 6 keer...
Bakkwaliteit rassen uit rassenproeven dinsdag 24 mei 2016

Bakkwaliteit rassen uit rassenproeven

Eind mei werd voor de vijfde keer dit bewaarseizoen de bakkwaliteit bepaald van de rassen uit twee rassenproeven van het voorbije groeiseizoen...
12