X
GO
nl-BEfr-FR
Actuele berichten
Studiedag aardappelen Oudenaarde

Studiedag aardappelen Oudenaarde

donderdag 8 februari 2018

Op dinsdag 30 januari ging in Oudenaarde de jaarlijkse studiedag door van het PCA. In aanwezigheid van ruim 250 geïnteresseerden wierpen 10 sprekers hun licht op de teelt van aardappelen.

Onder het thema 'samenwerking als motor voor waardecreatie in de aardappelketen' kwamen in de voormiddag volgende sprekers aan bod:

Dick Hylkema van de Nederlandse Aardappel Organisatie had het over het belang van een netwerk en platform voor het imago van de aardappelketen. In een presentatie van Tom Suykerbuyk werd het project voorgesteld dat zoekt naar innovatieve oplossingen voor voedselverliezen. Marc Sneyder van Bayer had het over het belang van communicatie in een duurzame aardappelteelt en het concept Bayer ForwardFarming. Marco Schreuder (Agrovision) kondigde de uitbreiding van hun teeltregistratiepakket Cropvision aan met de applicatie voor aardappelziektebestrijding van het PCA. Tot slot wierp Leon Boer zijn licht op de duurzame samenwerkingsverbanden van Farm Frites ter ondersteuning van de groei van de verwerkende industrie.

In de namiddag werden proefresultaten voorgesteld van de 5 aardappelonderzoekers binnen PCA/Inagro.

Rassen (Veerle De Blauwer), stikstofbemesting (Ilse Eeckhout), bladluizen en coloradokever (Kurt Cornelissen), Phytophtora infestans + alternaria (Pieter Vanhaverbeke) en alternatieve kiemremming (Kürt Demeulemeester).

 

De presentaties vind je hier.

Print
Tags: