X
GO
nl-BEfr-FR
Actuele berichten
Geoffroy d'Evry is de nieuwe NEPG-voorzitter

Geoffroy d'Evry is de nieuwe NEPG-voorzitter

vrijdag 1 april 2022

Na 20 maanden voorzitterschap van de NEPG, heeft de Nederlander Jaap Botma uit Friesland zijn functie - zoals gepland - overgedragen. Jaap was 28 jaar akkerbouwer (pootaardappelen, suikerbieten, uien, granen). In juli 2020 werd Jaap Botma van VTA (Verenigde Telers Akkerbouw) de eerste gekozen voorzitter van de NEPG. Een voorzitter met kennis van de sector moest de organisatie toen een gezicht geven.
Jaaps voorzitterschap kende niet de gemakkelijkste omstandigheden. De Covid-19-pandemie bemoeilijkte de werkomstandigheden. Veel zaken moesten virtueel in plaats van fysiek worden besproken en afgehandeld. Toch heeft hij dit geweldig gedaan. De NEPG is hem dankbaar voor zijn inzet!

 

 

Tijdens de laatste bijeenkomst van NEPG in Gembloux heeft Jaap het stokje doorgegeven aan de Fransman Geoffroy d'Evry. De nieuwe voorzitter werd eveneens voor een periode van 2 jaar verkozen. Geoffroy d'Evry is een akkerbouwer. Zijn bedrijf is gelegen ten noorden van Parijs. Hij produceert aardappelen voor de zetmeel-, chips- en frietindustrie, evenals suikerbieten, tarwe, koolzaad en vlas. Geoffroy is voorzitter van de UNPT (Union Nationale des Producteurs de Pommes de Terre) en is afgevaardigde in de CESPU (Comité van de Europese verenigingen van zetmeelaardappelverwerkers). Hij zetelt ook in het bestuur van Tereos, een groep coöperatieve verenigingen die suiker, alcohol en zetmeel verwerkt.

 

 

De volgende organisaties (in alfabetische volgorde) zijn actieve leden van de vereniging van Noordwest-Europese aardappeltelers (NEPG): ABS (B), FIWAP (producentensectie) (B), FWA (B), PCA (B), REKA (D), UNPT (F) en VTA (NL).

 

Persbericht NEPG, 31 maart 2022

Print
Tags: NEPG