X
GO
nl-BEfr-FR
Actuele berichten
Demonstratie mechanische loofdoding in aardappelen (Roeselare)

Demonstratie mechanische loofdoding in aardappelen (Roeselare)

Machinedemo

dinsdag 5 juli 2022

Loofdoding is nodig om ervoor te zorgen dat stengels vlot loskomen van de knollen tijdens het rooien. Specifiek bij de pootgoedteelt is een correcte maatsortering en dus stoppen van de groei op het juiste moment tevens van groot belang. Daarnaast is het belangrijk om zo snel mogelijk alle loof te vernietigen zodat bladluizen geen kans meer krijgen om virussen over te dragen.
Diquat (Reglone) was makkelijk toepasbaar onder vele weersomstandigheden maar is sinds eind 2019 niet meer erkend in Europa. Vooral bij de pootgoedteelt wordt daarom meer teruggegrepen naar mechanische loofdoding al dan niet in combinatie met chemische middelen. Op vlak van mechanische loofdoding stond de ontwikkeling de voorbije jaren niet stil. Technieken rond loofklappen, loofdoes, looftrekken, loofbranden, wortelsnijden en elektrische loofdoding worden steeds verder op punt gesteld.

 

PROGRAMMA

13u00   Ontvangst op het demoperceel

13u15   Start demonstratie machines

  • loofklappen
  • Loof-Does
  • looftrekken
  • loofbranden
  • elektrisch loofdoden

+/- 16u00: Einde demonstraties en afsluitend drankje

 

LOCATIE

Ter hoogte van Vlietputweg 2 in 8800 Rumbeke-Beitem

 

INSCHRIJVEN

Gratis deelname. Inschrijven is verplicht en kan tot en met maandag 25 juli.
Schrijf in via onderstaande link:

Demo mechanische loofdoding in aardappelen | Inagro

 

(let op: Indien de bodem- of weersomstandigheden het niet toelaten (te nat) wordt de demonstratie verplaatst naar donderdag 4 augustus 2022.
Indien je ingeschreven bent, kunnen we je hiervan op de hoogte brengen.)

Deze demonstratie gaat door in kader van de Operationele Groep ‘Gezocht: snelle loofdoding in pootgoed’ (Financiering Vlaamse overheid, Departement landbouw en visserij).

 

Print
Tags: