X
GO
nl-BEfr-FR
Actuele berichten
Aardappelareaal stagneert

Aardappelareaal stagneert

dinsdag 23 juni 2020

Deze week werden door het Departement Landbouw en Visserij de voorlopige cijfers bekend gemaakt van de Vlaamse verzamelaanvraag 2020. Daaruit blijken geen al te grote verschuivingen.

De cijfers tonen een status quo van het areaal consumptieaardappelen in Vlaanderen. De teller staat op 55.717 ha (+0,1%). Na de oogst van 2019 werd een toename van het areaal aardappelen 2020 verwacht door het relatief goed economisch saldo en een stijgende vraag van de industrie in Vlaanderen. De uitbraak van de coronacrisis net vóór de aanvang van het plantseizoen verklaart allicht dat de verwachte toename zich toch niet heeft doorgezet.

De daling van het areaal wintertarwe (-7,5 %) en wintergerst (-7%) kan worden verklaard door de moeilijkere zaaiomstandigheden in het najaar van 2019, waardoor nog een deel werd ingezaaid als zomertarwe dit voorjaar. De lichte stijging in het areaal maïs (+3%) compenseert voor een stuk dat lagere areaal wintergranen, maar kan deels ook worden verklaard door de nood aan extra ruwvoeder door slechte oogsten vorig jaar.

 

Image

 

 

Ga naar de webite van Landbouw en Visserij voor meer info.

 

 

Print
Tags: areaal