X
GO
nl-BEfr-FR
Twijfel, ontgoocheling en onbegrip

Twijfel, ontgoocheling en onbegrip

donderdag 17 december 2020

Er heerst veel twijfel, ontgoocheling en onbegrip. Aardappelen kiemvrij houden lukt niet zomaar. De facturen stapelen zich op en de onzekerheid over de afzet neemt toe. 

Bovendien worden er heel wat vragen gesteld bij de veiligheid van de middelen. Geurginder voor omwonenden, veiligheid voor medewerkers en de agressiviteit van de middelen op materialen doen vragen rijzen.

 

Veiligheid bij het gebruik van heetvernevelapparatuur

In Duitsland is de erkenning van 1,4Sight en Argos tijdelijk opgeschort. Dit gebeurde naar aanleiding van 2 branden tijdens een gasbeurt. De precieze oorzaak is niet duidelijk, maar mogelijk was het fogapparaat niet geschikt voor de toepassing.
Met het oog op een veilige toepassing van kiemremmingsmiddelen door middel van heetverneveling (fogging), heeft Belpotato.be een oplijsting gemaakt van aandachtspunten: de persoonlijke bescherming van de toepasser, het correct gebruik van het fogapparaat, de reiniging ervan, de materialenkeuze rond het vergassingspunt, enz …  Je kan deze lijst hier raadplegen.

 

Verzekering

Ook het aspect verzekering is belangrijk. Indien je zelf de behandeling uitvoert, check dan even bij je verzekeringsmaatschappij wat er verzekerd is bij het gebruik van je fogapparaat (gebouw + aardappelen?) en voor welk bedrag. Als je de toepassing uitbesteedt aan je fytohandelaar, zorg er dan voor dat je op de hoogte bent van de risico's die door zijn verzekering worden gedekt in geval van schade.
 

Print
Tags: