X
GO
nl-BEfr-FR
Aardappelen oude oogst

Aardappelen oude oogst

dinsdag 11 augustus 2020

Ondertussen liggen her en der nog aardappelen van de oude oogst. De afzetmogelijkheden naar verwerking zijn nihil geworden. De weg naar veevoer is de enige overblijvende, aangezien open spreiden op het veld (en onderwerken) geen optie is.


COVID-19 steun

Wie aanspraak wil maken op een vergoeding voor zijn vrije aardappelen als gevolg van Covid-19 moet namelijk voldoen aan de opgesomde voorwaarden. Eén ervan stelt dat de aardappelen niet mogen ondergeploegd worden op het veld. De aardappelen moeten ook aangegeven zijn in uw verzamelaanvraag (perceel in gebruik op 31 mei).
In het geval van gehuurde percelen (seizoenpacht) blijkt dit wel eens een probleem te zijn. Let er op, dat je als seizoenpachter altijd je aardappelpercelen aangeeft met gebruik op 31 mei.


Maak nu werk van de aangifte, want aanvragen ingediend na 28 augustus komen sowieso niet in aanmerking.

Heb je vragen bij het invullen? Bel dan 09/381 86 90.

 

Klik hier voor meer info over de aanvraag tot steun.

 

 

Is uw loods gekuist?

Met de hoge temperaturen buiten, is het misschien het ideale moment om de bewaarloods te reinigen, mocht dit nog niet gebeurd zijn. Veeg alle onderdelen bezemschoon. In het geval van aanslag door het foggen van CIPC in het verleden, kan een natte reiniging nodig zijn. Zorg in dat geval voor de opvang van het verontreinigde water. Vergeet niet te noteren wanneer je gereinigd hebt!

 

Klik hier voor de instructievideo (loods reinigen)

Print
Tags: