X
GO
nl-BEfr-FR
Evenement datum: 13/01/2017 9:00 - 13:00 Exporteer evenement

Studievoormiddag IPM: eerst info, dan fyto!

Vrijdag 13 januari 2017, Agriflanders (Flanders Expo, Maaltekouter 1, Gent)

Elke Europese land- en tuinbouwer is sinds 2014 verplicht de basisprincipes van geïntegreerde gewasbescherming (IPM) toe te passen. Geïntegreerde gewasbescherming is een bestrijdingsmethode waarbij alle mogelijke bestrijdingstechnieken geïntegreerd toegepast worden zodat schade aan planten onder de economische schadedrempel wordt gehouden.

Er wordt zowel gebruik gemaakt van preventieve maatregelen als biologische of chemische bestrijdingsmethodes. Via Vegaplan Standaard of Eurep-GAP wordt nagegaan of elke teler de 3 basisprincipes van IPM (preventie, waarnemingen en bestrijding) naleeft.

Op vrijdag 13 januari organiseren PCA en PCG, in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen, een studievoormiddag “IPM: eerst info, dan fyto” waarin alle aspecten van een duurzame, verantwoorde en beredeneerde gewasbescherming aan bod komen.

Programma

Wanneer?
Vrijdag 13 januari 2017
van 9u15 tot 12u50

Inschrijven?
De studievoormiddag is gratis maar inschrijving vóór 6 januari 2017 is verplicht via pcg@pcgroenteteelt.be of 09/381.86.86. Alle deelnemers krijgen een gratis ingangskaart voor de Agriflanders beurs en kunnen na het studiemoment de beurs bezoeken.

De studievoormiddag komt in aanmerking als vormingsactiviteit voor de fytolicentie. Probeer dus tijdig aanwezig te zijn en breng zeker uw identiteitskaart mee.

Print