X
GO
nl-BEfr-FR
Evenement datum: 15/12/2021 13:30 - 15:00 Exporteer evenement

Hoe verliep de bemesting van aardappelen in 2021?

Op woensdag 15 december, om 13.30u, vindt het thematisch uitwisselingsmoment ‘Hoe verliep de bemesting in aardappelen in 2021’ plaats, te PCA vzw., Karreweg 6, 9770 Kruisem.  

Tijdens dit uitwisselingsmoment lichten teler Xavier Desmet en de B3W begeleiders toe hoe zij de bemesting in aardappelen aanpakten en welke resultaten daarmee behaald werden.  


Afsluiter van een reeks van uitwisselingsmomenten 

Dit uitwisselingsmoment vormt de afsluiter van een reeks van uitwisselingsmomenten over efficiënt bemesten in aardappelen die B3W in het afgelopen jaar organiseerde.  

Doorheen het jaar stelden verschillende telers hun bedrijf (digitaal) open en lichtten zij toe hoe zij hun bemesting in aardappelen aanpakten. 

Tijdens dit laatste uitwisselingsmoment blikken we samen met u terug op deze bemestingsstrategieën in aardappelen en bespreken we de behaalde resultaten aan de hand van de opbrengst cijfers en de gerealiseerde nitraat residuen.  

Meer concreet zullen we dieper in gaan op volgende bemestingsstrategieën: 

  • Gefractioneerd bemesten in aardappelen (hoe ga ik er mee aan de slag) 
  • Aardappelen telen na gescheurd grasland (welke zijn de aandachtspunten) 
  • Rijenbemesting in aardappelen (welke mogelijkheden biedt het) 


Interactie  

Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag tijdens het uitwisselingsmoment zelf.   


Interesse? Schrijf snel in!  

Het thematisch uitwisselingsmoment ‘Hoe verliep de bemesting in aardappelen in 2021.’ gaat door op woensdag 15 december om 13u30 te PCA vzw., Karreweg 6, 9770 Kruisem.   

Inschrijven kan tot en met dinsdag 14 december en doe je op volgende manier:  

  1. Maak een account aan op de website van B3W  

  1. Meld je aan op de B3W-webpagina  

  1. Navigeer naar ‘Groepen’ – ‘Aardappelen’ – ‘Hoe verliep de bemesting in aardappelen in 2021’ OF klik op deze link  

  1. Klik op de gele knop ‘inschrijven’ bovenaan de pagina  

 

Nadat je bent ingeschreven voor het thematisch uitwisselingsmoment, kan je op het discussieforum op de B3W-website alvast jouw vragen over efficiënt bemesten in aardappelen stellen.  

Print