X
GO
nl-BEfr-FR
Innovatief en duurzaam boeren

Innovatief en duurzaam boeren

Ontdek het aanbod van de Oost-Vlaamse proefcentra en de Provincie voor de land- en tuinbouwers

maandag 17 december 2018

De maatschappelijke rol van landbouw verandert. De maatschappij verwacht niet alleen voldoende en veilig voedsel, maar ook ecosysteemdiensten als groene ruimte voor buitenactiviteiten, regulatie van het globaal klimaat en waterkwaliteit, … Het blijft nodig om de maatschappij te tonen wat professionele land- en tuinbouwers dagelijks realiseren.
Landbouwers gaan ook op zoek naar alternatieve activiteiten. Ze doen aan verbreding om een inkomen te halen uit nieuwe activiteiten. Onder de noemer multifunctionele landbouw gaan vele initiatieven schuil, gaande van korte keten over zorg op de boerderij tot hoevetoerisme.
De Provincie wil bijdragen aan een economisch sterke, diverse en duurzame land- en tuinbouwsector die kwaliteitsvolle producten aflevert en functioneert in harmonie met andere functies op een (be)leefbaar platteland. Via de provinciale proefcentra worden innovatie en praktijkgericht onderzoek in de sierteelt, groenteteelt en aardappelteelt ondersteund.

Deze brochure laat je kennismaken met het onderzoek en het aanbod van de Oost-Vlaamse proefcentra en de Provincie Oost-Vlaanderen. Vanuit verschillende focusthema’s - zoals water, energie, klimaat, bodem, gewasbescherming, innovatie, markt en maatschappij - worden de activiteiten, advies- of dienstverlening belicht.

Ontdek wat de Oost-Vlaamse proefcentra en de Provincie je als land- of tuinbouwer bieden: een waaier aan informatie en services.
Print
Tags:

Documenten voor download