X
GO
nl-BEfr-FR
Belgapom noteringen
«september 2022»
madiwodovrzazo
29303112

Belgapomnotering

Vroege aardappelen25 euro /100 kg (excl. BTW). 

Lees meer
34
56789

Belgapomnotering

Vroege aardappelen25 euro /100 kg (excl. BTW). 

Lees meer
1011
1213141516

Belgapomnotering

Fontane, Challenger: 25 euro /100 kg (excl. BTW). Vroege aardappelen: 25 euro /100 kg (excl. BTW). Innovator, Markies: geen waarneming wegens gebrek aan transacties. 

Lees meer
1718
1920212223

Belgapomnotering

Fontane, Challenger: 25 euro /100 kg (excl. BTW). Vroege aardappelen: 25 euro /100 kg (excl. BTW). Innovator, Markies: geen waarneming wegens gebrek aan transacties. 

Lees meer
2425
262728293012
3456789

Archief presentaties

Belgapomnotering

Prijs per 100 kg (excl. btw)

vrijdag 16 september 2022

Fontane: 25 euro /100 kg (excl. BTW). Marktstemming rustig: aanbod is groter dan of gelijk aan de vraag.
Challenger: 25 euro /100 kg (excl. BTW). Marktstemming rustig: aanbod is groter dan of gelijk aan de vraag.
Vroege aardappelen: 25 euro /100 kg (excl. BTW). Marktstemming rustig: aanbod is groter dan of gelijk aan de vraag.

Waargenomen prijs voor Innovator: geen waarneming wegens gebrek aan transacties.
Waargenomen prijs voor Markies: geen waarneming wegens gebrek aan transacties.

 

 

* Marktstemming:

Flauw: aanbod is groter dan de vraag
Rustig: aanbod is groter dan of gelijk aan de vraag
Stabiel: aanbod is gelijk aan de vraag, evenwicht
Prijshoudend: aanbod is kleiner dan of gelijk aan de vraag
Vast: aanbod is kleiner dan de vraag

 

De Belgapomprijs Fontane is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit Fontane, voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten , veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs Challenger is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit Challenger, voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten , veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs voor vroege aardappelen is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor machinegerooide aardappelen van vroege rassen voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten , veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met 5 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 5 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

 

Vrije markt en contracten in de Belgische diepvriesfrietsector :
De wekelijkse Belgapomnotering voor vroege aardappelen (juli-augustus), voor Fontane, Bintje en voor Challenger (bewaarseizoen) geeft een duidelijke indicatie van de evolutie van de vrije aardappelmarkt voor de verwerking van aardappelen tot diepvriesfriet.
Daarnaast maken telers, handel en verwerking in steeds grotere mate gebruik van teeltcontracten, die een grotere stabiliteit van de grondstofprijs op het oog hebben.
De verhouding tussen beide instrumenten om aardappelen te kopen en verkopen kunnen verschillen van bedrijf tot bedrijf.
Beide componenten dienen in rekening gebracht te worden om de evolutie van de grondstofprijs te volgen.
Vandaar dat de grafiek voor Bintje en Fontane bij de Belgapomnotering vanaf de oogst 2014 ook de maandelijkse evolutie van de gemiddelde contractprijs bij handel en verwerking zal weergeven, naast deze van de wekelijkse Belgapomnotering.

 

De Belgapomprijs voor vroege aardappelen is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor machinegerooide aardappelen van vroege rassen voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs Fontane is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit Fontane, voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten , veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmidde
llijke levering/ophaling.

De waargenomen prijs voor Bintje is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit Bintje voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten , veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

Voor andere frietgeschikte variëteiten voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor veldgewas 35 mm+, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

 

 

 

Print
Tags:

Comments are only visible to subscribers.